Program 2018

Här hittar du alla kommande retreater. OBS! Du kan klicka på respektive rubrik för att läsa hela texten om varje retreat.

Wettershus vill erbjuda avskildhet i en kravlös miljö, tystnad med tid för reflektion, vila, hjälp att återfinna livsrytmen, fördjupad tro och tillit. Här är en plats med öppenhet, enkelhet och närhet. En plats för den som är, och vill vara, tilltalad av tystnad. Vi arrangerar våra retreater i samarbete med  Studieförbundet Bilda.

Avgiften inkluderar retreat med helpension (dock inte sänglinne och handdukar som finns att hyra). Eventuell kurs- och materialkostnad tillkommer, vilket i så fall står angivet vid respektive retreat/kurs.


Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Hitta Evenemang

Evenemang Views Navigation

Evenemang Search

september 2018

“Att komma till sig själv” – Retreat med enskild vägledning.

27 september kl. 19:001 oktober kl. 15:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Enskild bön och meditation med utgångspunkt i bibeltexter samt dagliga samtal med vägledare/ medvandrare. Någon erfarenhet av retreat och bibelmeditation är en god förutsättning. Retreaten arrangeras i samband med Föreningen Kompass. Max 10 deltagare. Ledare: Andreas Sköldmark, pastor i Equmeniakyrkan Kaxholmen och Rosie Gard, pastor och föreståndare på Wettershus Retreatgård. Båda utbildade vägledare inom ignatiansk…

Mer information »

oktober 2018

“Jag har kommit för att ge er liv, liv i överflöd.”

4 oktober kl. 19:007 oktober kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

En retreat om att leva livet levande och att leva helhjärtat under vandringen på vår väg. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Lotta Olsson, präst i Ljungskile församling och Katarina Svensson-Brodén, präst i Uddevalla pastorat. Avgift: 2 850 kr. Jag önskar anmäla mig till retreaten "Jag har kommit för att ge er liv, liv i överflöd"

Mer information »

“All trösts Gud…”.

18 oktober kl. 19:0021 oktober kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Alla behöver vi tröst ibland, inte minst när motgångar och lidande drabbar oss. Var söker vi då vår tröst och till vem eller vad vänder vi oss? Kanske försöker vi fly undan smärtan och fyller våra liv med arbete eller annat… Gud vill vara vår tröst (2 Kor 1:3). Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare:…

Mer information »

”Bara-vara-dagar som lyser upp i höstmörkret.”

25 oktober kl. 19:0028 oktober kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Möjlighet att komma till gården för att bara vara i vilsam, vacker miljö och med värmande stunder vid brasan. Tideböner och måltider tillsammans med husfolket, i övrigt formar du själv din dag. Vissa gemensamma samtal kan förekomma. Möjlighet ges till enskilt samtal. Kaplan: Lars-Göran Olsson, pastor i Ekensbergskyrkan, Solna. Avgift: 2 850 kr för hela tiden,…

Mer information »

november 2018

“Retreat i Allhelgonatid” – en tid då vi blir påminda om att livet är skört.

1 november kl. 19:004 november kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

”Retreat i Allhelgonatid” – en tid då vi blir påminda om att livet är skört. Den sista kvällen innan Jesus lidande och död lovade han: Vänskap. Närvaro. Bistånd. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Lena Brunell, pastor i Equmeniakyrkan i Kalix. Avgift: 2 850 kr. . Jag önskar anmäla mig till retreaten "Retreat i Allhelgonatid."

Mer information »

“Godtag varandra… liksom Kristus har godtagit er.”

8 november kl. 19:0011 november kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Några dagar utifrån bibeltexter som vi alltför lätt snubblar förbi. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Tomas Boström Avgift: 3 350 kr. Erbjudande om taktil massage som bokas på plats (ingår ej i avgiften). . Jag önskar anmäla mig till retreaten "Godtag varandra… liksom Kristus har godtagit er."

Mer information »

“Retreat med Iotakorsmålning.”

22 november kl. 19:0025 november kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Iotakorset är en själavårdstradition från 400-talets Egypten, vilken utgår från den minsta bokstaven i det grekiska alfabetet: iota, tillika första bokstaven i namnet Jesus. Med penna och färger leds man på ett meditativt sätt in i en djupare förståelse av korset och av Livets träd i förhållande till det egna livet. Ledare: Gunnar Lind, präst…

Mer information »

”Ett nådens år för alla pappor”

30 november kl. 19:002 december kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

En adventsretreat för dig som är pappa och kanske inte brukar vara på retreat. Vi lyssnar till bibelord om Gud som den gode fadern och möts i vårt beroende av Guds nåd i vårt eget uppdrag att vara goda fäder. Första söndagen i advent berättar om hur Jesus kommer ridande med frid och fred in…

Mer information »

december 2018

“Bli stilla i din väntan”.

6 december kl. 19:009 december kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

Adventsretreat i stillhet, tystnad, ord och gitarrtoner. Ledare: Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan, Göteborg. Ulla Käll, Norge. Diakon, i Equmeniakyrkan, gitarrist och retreatledare. Avgift: 3 550 kr. Erbjudande om taktil massage som bokas på plats (ingår ej i avgiften). . Jag önskar anmäla mig till retreaten "Bli stilla i din väntan."

Mer information »

“Nyårsretreat – I Guds tystnad får jag vara.”

29 december 2018 kl. 19:001 januari 2019 kl. 14:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map

I den goda tystnaden får vi vara medan brasan sprakar i öppna spisen och ljusen brinner på det dukade bordet. I Öppenhetens rum sitter vi oss till stillhet i kärleksfull uppmärksamhet och på kvällarna lyssnar vi till någon berättelse från öknen. När året går mot sitt slut vandrar vi med brinnande facklor in i det…

Mer information »
+ Exportera evenemang

Grupper som bokat 2018:
23-25 mars: Svenska kyrkan i Aneby.
10-12 april: Equmeniakyrkans kyrkoledare
18-19 april: Svenska Kyrkans Arbetslag, Alingsås
20-22 april: Göteborgs kyrkliga Stadsmission (Erbjudande om taktil massage.)
15-18 augusti: Forma-gruppen i samband med Gröna-Ängar-dagarna.
18-21 september: Bara-vara-dagar under ledning av Svenska Kyrkans diakoner i Jönköping.
12-14 oktober: Göteborgs Kyrkliga Stadsmission.
16-18 november: Slaka-Nykils pastorat.
2-5 december: Prel Equmeniakyrkans medarbetarretreat.


Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Reducering av avgiften för heltidsstuderande. Om särskilda behov finns så kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd kontaktformuläret ovan eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)