Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden är framför allt centrum för måltiderna, samt middagsbön. Förutom kontor och kök som också finns där, är det i Storstugan vi möts för att dela bordsgemenskapen med varandra.

Vid måltiderna sitter vi runt ett och samma långbord och skickar maten till varandra. Maten är vällagad av goda råvaror som smakar extra gott i tystnadens gemenskap.

Huvudbyggnad, sommar

För att bidra till ett mer hållbart liv och klimat på den jord vi delar och har ansvar för, serverar vi så mycket ekologiskt och närproducerat som möjligt. Grunden är att kosten på Wettershus är vegetarisk, med inslag av fisk och kyckling. Är du vegetarian och äter fisk, så ange det! Om du har någon form av matallergi försöker vi förstås att tillmötesgå dina behov. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda alla olika former av dieter som finns idag. Därför vill vi bara att man till exempel anger glutenfri kost om man verkligen inte tål gluten. Detta för att underlätta för husmor och alla de som ideellt ger av sin tid och kraft för att hjälpa till som husfolk på Wettershus.

Storstuga
Dukning