Pilgrimsvandring

I retreatprogrammet ingår ibland särskilda vandringsretreater. Dessa utgår då i allmänhet från pilgrimens sju nyckelord. De uttrycker på olika sätt nutidsmänniskans längtan efter helhet i en ofta splittrad tillvaro. Här är de sju orden med en enkel förklaring för varje ord.

LÅNGSAMHET. När livet är allt för stressat är det dags att stanna upp ett tag. När allt går lite långsammare blir känslan av närvaro starkare.

FRIHET. Att bryta upp från instängdhet och kravfylldhet ger dig tillgång till dig själv och dina möjligheter.

ENKELHET. Gör dig av med det komplicerade och resurskrävande och hitta tillbaka till enkelheten. Där hittar du det mest omedelbara i livet.

TYSTNAD. Stäng av oljud och det överväldigande inflödet av brus och lyssna till tystnaden. Då kommer du att uppleva den lugna andningen i livet.

BEKYMMERSLÖSHET. Lämna den gnagande oron för det förflutna eller för framtiden, och bli närvarande i nuet. Vila i att Gud bär allt.

DELANDET. Dela med andra vad du har, men också vad du är. Lyssna och förstå, sörj och gläds med varandra.

ANDLIGHET. Vidga perspektivet till vad som finns bortom tid och rum. Hitta fram till det som är helt och heligt, till källan som är målet för allt.

Pilgrimsvandring

Wettershus Retreatgård ligger belägen så att Franciskusleden går strax ovanför vårt område. Vi samarbetar med Föreningen Franciskusleden och erbjuder gärna, i mån av plats, möjlighet till övernattning på gården.

I anslutning till vår retreatträdgård Gröna Ängar finns en liten vacker stuga: Den helige Franciskus stuga, med elvärme och braskamin. Där kan två personer övernatta – en på brits med madrass och en på madrass på golvet. I stugan finns också ett minikök med kokplatta, mikro, vattenkokare och kylskåp så att man kan ordna enklare måltider. Tillgång till toalett finns i samma hus, och dusch i en intilliggande byggnad om det pågår annan verksamhet på gården. Vi förutsätter att man städar stugan efter sig.

Bokning i förväg är nödvändig eftersom stugan även används för andra ändamål. Skriv till: info@wettershus.se eller ring 0766-27 17 70.

Om man vill sova i ett gästrum med bekvämare säng kan det vara möjligt, beroende på verksamheten i övrigt på gården. Även för denna typ av övernattning är bokning nödvändig. Skriv till: info@wettershus.se eller ring 0766-27 17 70.

Kostnaden för dessa boenden kan föreståndaren informera om.

Välkommen att uppleva Wettershus under din vandring!