Om gården

Karaktären på Wettershus Retreatgård är lugn, öppenhet och enkelhet. Allt i en atmosfär av bön. Huvudingrediensen är tystnad. Men vid kurser och skapanderetreater förekommer samtal i samband med kurs- och skapandepass.

Vi är en liten gård, som tar emot tretton gäster. Det gör att vi kan behålla en familjär enkelhet. Tystnaden är en stor och ömtålig gåva som man behöver ta emot varsamt. Man får också ge den till andra som finns runtomkring på ett lika varsamt sätt. Detta innebär att man inte stör sig själv eller andra med småprat, viskningar eller mobilens olika signaler och notiser.

I Guds tystnad får jag vara, ordlös, stilla, utan krav. Klara rymder, öppna dagar, här en strand vid nådens hav.” (Ps 522 i Sv Psalmboken)

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om de olika byggnaderna av retreatgården:

Huvudbyggnad, sommar

För att bidra till ett mer hållbart liv och klimat på den jord vi delar och har ansvar för, serverar vi så mycket ekologiskt och närproducerat som möjligt. Grunden är att kosten på Wettershus är vegetarisk, med inslag av fisk och kyckling. Är du vegetarian och äter fisk, så ange det! Om du har någon form av matallergi försöker vi förstås att tillmötesgå dina behov. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda alla olika former av dieter som finns idag. Därför vill vi bara att man till exempel anger glutenfri kost om man verkligen inte tål gluten. Detta för att underlätta för husmor och alla de som ideellt ger av sin tid och kraft för att hjälpa till som husfolk på Wettershus.

Storstuga
Dukning