Om oss

Wettershus är en ekumenisk retreatgård belägen på östra Vätterbranten, strax söder om Gränna. Gården ligger vid E4 med utsikt över Vättern, Visingsö och Västergötland. Här finns vandringsleder och stigar, samt flera byggnader med boende, kök, matplats, samlingslokal, mm.

Året runt inbjuds till retreater och Bara-vara-dagar. Här finns en öppenhet för trons många språk genom olika människor och traditioner, enkelhet i ordningar och miljö, närhet till natur och stillhet, husfolk och deltagare. Wettershus invigdes 1966 och drivs av en ekumenisk stiftelse med representanter från de olika kyrkliga traditionerna.

Gården var från början konstnären Gunnar Zilos sommarbostad och huvudbyggnaden där måltiderna intas har kvar mycket av konstnärsmiljön. I gästlängan finns 12 enkelrum med altan mot Vättern. Gården har också ett handikappanpassat gästrum och två enklare gäststugor med en, respektive två bäddar. I Öppenhetens rum finns möjlighet till olika uttryck för kropp och själ; Jesus/bibelmeditation, kristen djupmeditation, helig dans, avspänning, målning mm.

Dela detta:

Gilla detta:

Gilla Laddar in …